Tax Frac-ture in India!!

Published April 12, 2009 by Ambika

When you’re tired & sleepy.. CTRL C + CTRL V comes pretty handy.. Enjoy if you can… Comment if you don’t!! 😉 😛

1) Qus. : What are you doing?

Ans. : Business.

Tax : PAY PROFESSIONAL TAX!

Tax-Fracture!

Tax-Fracture!

2) Qus. : What are you doing in Business?

Ans. : Selling the Goods.

Tax : PAY SALES TAX!!

3) Qus. : From where are you getting Goods?

Ans. : From other State/Abroad

Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI!

4) Qus. : What are you getting in Selling Goods?

Ans. : Profit.

Tax : PAY INCOME TAX!

5) Qus. : How do you distribute profit ?

Ans : By way of dividend

Tax : Pay DIVIDEND DISTRIBUTION TAX

6) Qus. : Where you Manufacturing the Goods?

Ans. : Factory.

Tax : PAY EXCISE DUTY!

7) Qus. : Do you have Office / Warehouse/ Factory?

Ans. : Yes

Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!

8 ) Qus. : Are you concerned about your Staff’s Welfare?

Ans. : Yes

Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!

9) Qus. : Doing business in Millions?

Ans. : Yes

Tax : PAY TURNOVER TAX!

Ans : No

Tax : Then pay Minimum Alternate Tax

10) Qus. : Are you taking out over 25,000 Cash from Bank?

Ans. : Yes, for Salary.

Tax : PAY CASH HANDLING TAX!

11) Qus.: Where are you taking your client for Lunch & Dinner?

Ans. : Hotel

Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!

12) Qus.: Have you taken or given any Service/s?

Ans. : Yes

Tax : PAY SERVICE TAX!

13) Qus.: How come you got such a Big Amount?

Ans. : Gift on birthday.

Tax : PAY GIFT TAX!

14) Qus.: Do you have any Wealth?

Ans. : Yes

Tax : PAY WEALTH TAX!

15) Qus.: To reduce Tension, for entertainment, where are you going?

Ans. : Cinema or Resort.

Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!

16) Qus.: Have you purchased House?

Ans. : Yes

Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !

17) Qus.: How you Travel?

Ans. : Bus

Tax : PAY SURCHARGE! 😆 😆

18) Qus.: Any Additional Tax?

Ans. : Yes

Tax : PAY SECONDARY EDUCATIONAL, HIGHER SECONDARY EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.’s TAX !!!

19) Qus.: Delayed any time Paying Any Tax?

Ans. : Yes

Tax : PAY INTEREST & PENALTY!

And finally… The common man speaks out..!!

20) INDIAN :: Can i die peacefully now??

Ans :: No! Wait! We are about to launch the FUNERAL TAX!!!

Bad thing is , you actually have to pay all that.. Good thing is, with my C.A. exams round the corner (in 7 months) I atleast know the names of all these Taxes!! Yoohoo.. 😀 😀

Have a tact tax-ful day,

Cheerz! 😀

P.S.: Bear till I’m back with something better.. 😛 Oh, btw, check out the pic in the “My Mood Today” section, if you still haven’t.. 😛

Advertisements

7 comments on “Tax Frac-ture in India!!

  • Hello

    I knew there were taxes.. But 20 of them :O
    I might not have noticed it because they are all a part of the product u buy.. Even a movie ticket has entertainment tax added to the final amount we pay.. It’s just some of them are really new to me.. Thanks for the enlightment 😛

    Kunal Janu
    PS: I dont’ know how to add the ‘bulb’ smiley 😦

  • Eternity,
    They who?? Not me atleast.. 😛
    Thanks for taking out time to comment.. 🙂

    Harsh,
    Had there been one, guess you would’ve become the highest tax-payer of the country??? 😆

    Kunal,
    Only 20?? There are so many more….. I will send you my 7 volumes of Tax Mat.. You would start falling in the Senior Citizen category by the time you finish reading them!! 😐
    P.S.: Go here. 💡

  • I have two things to tell you

    1) you said you copy pasted this, but you can’t do that in your exams!

    2) since I commented, it means I didn’t like it. But since I have, does it make it an oxymoron? Or just plain moron?!

    Good luck for your exams by the way!

  • Hmmm Ambika. . . . .
    A lot of taxes you advised to pay. . . . .
    But tell me the ways to escape from it . . . . . . .You will be paid more for it. . . . . . Not for the ways to pay the taxes. . . . . Hmmm. . . A handsome amount will be given to hide the black money. . . . . So come on and just learn practical. . . . . Oh. . Not applicable for me yar. . . Our money are always white. . . . So not offer from my side.

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: